خدا یا در لحظه نبودنم غافل از من نبوده ای
و من در لحظه لحظه بودنم به یادت نبوده ام

شیر و گوشت، آبگوشت پیامبرانبازگشت به خوردنیها و آشامیدنیها
ثبت شده در تاریخ 27-اسفند-1394 -- تعداد بازدید : 1654 بار

یکی از بهترین غذاهایی که برای همه ی مزاجها خوب است و بسیار نافع است مخصوصا برای مزاجهای سوداوی و صفراوی (لاغر اندامها)، آبگوشتی است که به جای آب، شیر داخل آن می شود و گوشت با شیر پخته می شود.
در روایات به آن تعبیر آبگوشت انبیاء شده است: عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: اللَّحْمُ بِاللَّبَنِ مَرَقُ الْأَنْبِيَاءِ ع. الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏6، ص: 31
در روایت دیگری آمده که پیامبری از انبیاء به خدای متعال از ضعفش شکایت کرد. ندا آمد که گوشت با شیر بخور (مراد آبگوشت شیر است) زیرا بدن را محکم (قوی) می کند.....

در روایات دیگری آمده که خوردن این آبگوشت، قلب و بدن را تقویت می کند.
یکی از اساتید می فرمود که شیر و گوشت، سبب تقویت قلب و در نهایت حضور قلب بیشتر در نماز می شود.

روش تهیه:

گوشت گوسفند را داخل ظرف شیشه ای نسبتا بزرگی انداخته (بدون چربی) و سپس آن را از شیر گاو پر کرده و آن را داخل قابلمه ی آبی می گذاریم (می توانی درب شیشه را ببندیم یا بشقابی روی آن بگذاریم). زیر گاز را روشن کرده و شعله را کاملا ملایم و کم می کنیم تا به آرامی گوشت با شیر پخته شود. در انتهاء هم مقداری نمک به آن اضافه می کنیم و برای صرف آن می توانیم نان داخل آن به نحو تلیت کرده و میل کنیم. هیچ نیازی به اضافه کرده ادویه ی دیگر و همچنین پیاز و امثال آن نیست. (خصوصا که بعضی از چیزها ممکن است سبب بریدن شیر و در نهایت فاسد شدن آن شود.) این غذا برای کسی که تازه زایمان کرده است (بدون نان) بسیار نافع است.
استفاده از ترشی و سرکه و آبلیمو و هر چیزی که سبب بریدن و خرابی شیر شود، ممنوع و مضر است.
اگر از این غذا لذت نمی بریم، به خاطر عادت نکردن به آن است.... اگر چند باری بخورید حتما در دفعات بعدی با اشتیاق سراغ آن خواهید رفت.

البته باید دقت کنید که گوشت و شیر که باهم پخته نشده است را به هیچ وجه نخورید (به خیال اینکه چه فرقی دارد که با هم پخته شود یا جداجدا)...... چون اساسا بحثی انشاء الله خواهد آمد و در آن بحث این مطرح می شود که وقتی چند چیز با هم پخته می شود، دارای یک صورت نوعیه (اصطلاح فلسفی است) خواهد بود و در واقع یک غذا می باشد.
البته قدری این بحث را در گذشته مطرح کردیم..... مثلا شیر و برنجی که با هم پخته نشده اند، اگر همزمان خورده شوند، به دستگاه گوارش آسیب می زند در حالی که همین شیر و برنج وقتی با هم پخته شوند، دارای خواص فراوانی خواهد بود که قبلا به آن اشاره شد.
بنابراین وقتی که شما شیر و گوشت (که با هم پخته نشده اند) را بخورید، در واقع دو غذای متفاوت می خورید که اصل اولی در خوردن دو غذا همزمان، نهی از آن است (که قبلا به آن اشاره شد) ولی وقتی که این دو با هم پخته می شوند، در واقع یک غذا به حساب می آید و آن قاعده در موردش جاری نیست.
این مطلبی است که اطباء مفصل راجع به آن بحث کرده اند و در کتبشان آورده اند.
مثلا ماست و گوشت (مخصوصا پرندگان) خوردنش با هم مضر است ولی وقتی با هم ترکیب شود و پخته شود (مثل خورشت ماست غذای اصفهانی ها) دیگر آن ضرر مطرح شده را ندارد.


شاید بتوان گفت که اگر مادران در دوران بارداری (مخصوصا اوائل حمل) این آبگوشت را بخورند، از ابتلاء فرزندشان به مشکلاتی نظیر نارسایی قلب یا عدم تشکیل آن و یا حتی سوراخ بودن آن، جلوگیری می کنند.
این آبگوشت مقوی قوه ی باه (تقویت قوای جنسی) است مخصوصا برای مزاج های خشک (سوداوی و صفراوی) فلذا توصیه ی ما به افرادی که می خواهند بچه دار شوند، این است که قبل از انعقاد نطفه، حتما از این آبگوشت استفاده کنند.



عضویت در کانال: https://telegram.me/tayeba
بخش نظرات
روزشمار فاطمیه
روزشمار غدیر
روزشمار محرم عاشورا